Ski‎ > ‎

Jentene vant Solheimstafetten -- igjen.

lagt inn 19. mar. 2013, 03:04 av Vestre Gran Idrettslag   [ oppdatert 19. mar. 2013, 03:13 ]
Vi gratulerer alle som deltok fra Grymyr skole med flotte prestasjoner i årets Solheim-stafett!!

Mixlaget besto av Lars Martin, Ragna og Helge. Jentelaget besto av Oda, Lise og Marthe. Disse jentene vant for femte gang på rad og fikk igjen ett napp i "ny" pokal. Guttelaget besto av Sindre, Anton og Arne, som kom inn til en flott fjerdeplass.

Her er hva avisa Hadeland skrev i reportasjen den 19. mars 2013: Artikkelen er skrevet av journalist Steinar Sund. Bilder ved Vivi-Ann Aaserud og avisa Hadeland:

"Totalt var 59 lag fra barneskolene i kommunen representert. Det viser at bredden i skisporten blant de unge på Hadeland lever i beste velgående.

Ifølge Bjørn Steinar Borgli i arrangørstabelen til Jaren har det aldri vært flere deltakere så lenge de har stått som arrangør av dette tradisjonsrike rennet.

En viktig tradisjon

Det var Solheim skole som opprinnelig startet med en skolestafett av denne typen. Derav navnet Solheimstafetten. Solheim skole ble senere Jaren skole. Idrettslaget overtok arrangementet i 2008, etter at de hadde fått en forespørsel fra FAU ved Jaren skole.

– Dette er en viktig tradisjon. Det er litt prestisje å få gå i Solheimstafetten, sier Borgli.

Han er godt fornøyd med årets arrangement.

– Dette viser at rekrutteringen til skiidretten er i trygge hender. Alt gikk på skinner. Både deltakere og funksjonærer var enige om at det var et vellykket arrangement.

Ikke rangering

Det var ingen rangering i de yngste klassene, som var for lag fra andre til fjerde trinn.

Tora Margrethe Hoff gikk sisteetappen for Sanne skoles MIX lag og kom først over mål. Hun er godt fornøyd med løpet sitt.

– Det gikk bra, men det var litt tungt, peser niåringen etter målpassering. Hun liker å gå på ski, og trener minst en gang i uka. Det er heller ikke første gangen hun stiller opp på Solheimstafetten.

På Grymyrs MIX-lag var det ni år gamle Helge Dynna som gikk sisteetappen. Han er fornøyd med løpet, og synes det gikk ganske lett. Bortsett fra en sjenerende vind som var litt ekkel i perioder. Den unge skiløperen fra Vestre Gran synes likevel det er moro å være med på et arrangement som dette.

I de to eldste klassene, for gutter og jenter på femte til syvende trinn, var det noen færre lag, men desto hardere konkurranse.

Spenning til slutt

Spenningen var på topp i gutteklassen da Moens ankermann kom inn på oppløpet nesten samtidig med Trintoms Oskar Gisleberg. Moens førstelag hadde ledet løpet så langt og Kjetil Hovde Gulbrandsen hadde gått ut med en betryggende ledelse på Trintoms andrelag ved siste veksling.

Dermed var det duket for et drabelig spurtoppgjør. Her var det Trintoms Oskar Gisleberg som var raskest og passerte målstreken først.

I den eldste jenteklassen vant Grymyrs førstelag overlegent og oppskriftsmessig, akkurat slik de har gjort de siste årene.

Det var Marthe Aaserud som sikret seieren på sisteetappen.

– Det var litt tungt fordi jeg hadde motvind, men ellers er jeg fornøyd med etappen, sier hun etter at hun har fått igjen pusten.

Totalt deltok rundt 180 barn i alderen syv til tolv år på årets arrangement på Lygna skisenter lørdag formiddag.

De mange foreldrene og tilskuere som var på stadion gleder seg allerede til neste års Solheimstafett."Grymyrs mixlag med Helge, Lars Martin og Ragna gikk flotte etapper.

Helge på vei mot mål.

Grymyrs jentelag var suverene i sin klasse. Her er Oda på vei inn til veksling med Lise.

De glade seiersjentene Lise, Oda og Marthe, som vant for femte år på rad.

Øverst på pallen: Oda, Lise og Marthe -- med napp i ny pokal.
De fikk den forrige pokalen til odel og eie ifjor.

Grymyrs guttelag med Arne, Anton og Sindre gikk inn til en flott fjerdeplass.